Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βόλτα στο Ζάππειο!

(Για να δείτε μεγαλύτερες τις φωτό, απλά κάνετε κλικ επάνω τους)

Οι συνθήκες ήταν οι ιδανικότερες! Σαββάτο πρωί, και το ραντεβού μας ήταν στον σταθμό του τραμ "Αγία Φωτεινή", ακριβώς απέναντι από την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης! Δεν είμασταν πολλοί, αλλά περάσαμε πολύ καλά! Επιβίβαση στις 10:30 περίπου, και περίπου στις 10:50 κατεβήκαμε στον σταθμό "Ζάππειο".
Ο πιο σύντομος δρόμος για να πάει κάποιος στην παιδική βιβλιοθήκη του Ζαππείου, είναι να πάρετε τον κεντρικό δρόμο του κήπου, εκεί που ήταν παλιά το τέρμα των λεωφορείων, ακριβώς απέναντι από τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο. 

Φτάνετε στην Αίγλη, και στο πίσω μέρος της υπάρχει είσοδος για τα ενδότερα του κήπου, πολύ κοντά στην βιβλιοθήκη! Ο κήπος φυσικά κατάφυτος, η λιακάδα φοβερή, και το μικρό οίκημα που στεγάζεται η βιβλιοθήκη μοιάζει με παραμυθένιο σπιτάκι!! Καλό θα είναι, να φροντίστε να πάρετε στα πιτσιρίκια σας κάτι να φάνε και να πιουν από πριν. Αλλιώς θα έχετε γκρίνιες! Φτάσαμε νωρίτερα, και ήδη γινόταν ένα μικρό αδιαχώρητο από παιδάκια. Ευκαιρία λοιπόν για ένα καφεδάκι στο χέρι, από που αλλού, από την Αίγλη φυσικά, μιας και τίποτα άλλο δεν υπάρχει κοντά. Οι τιμές για όσους ενδιαφέρονται είναι... προσγειωμένες χιχι!!








Υπέροχη λιακάδα

Οι παραστάσεις του παραμυθιού είναι κάθε πρώτο Σαββάτο του μήνα.  11:30-12:30 και 12:30-13:30. Οπότε όποιος θέλει, ξέρει τώρα να προγραμματίσει την δική του επίσκεψη. 



Μετά το τέλος της παράστασης, βγάλαμε και την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία.






Επίσης επισκεφτήκαμε και τον χώρο του μικρού ζωολογικού κήπου που υπάρχει στο Ζάππειο. Ένας χώρος που κάποτε ήταν πλούσιος από λογής λογής ζώα, τώρα πια λιγοστά ζωάκια, δίνουν το παρόν.


Αμέσως μετά, επίσκεψη στην παρακείμενη παιδική χαρά, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά. Ο χώρος πεντακάθαρος, όπως άλλωστε και όλος ο κήπος, και το κυριότερο φυλασσόμενος από τη δημοτική αστυνομία!



 Αφού ξεδώσαμε και εκεί, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι! Μακάρι την επόμενη φορά να είμαστε περισσότεροι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου