Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ έκτακτης γενικής συνέλευσης 1ης Μαρτίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Της 1ης Μαρτίου 2012
ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης,  μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου, συνήλθαν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση από κοινού με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης με μοναδικό θέμα την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την τοποθέτηση δύο Προκάτ αιθουσών σε ένα τμήμα του οικοπέδου του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

   Μετά από ενημέρωση-εισήγηση της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ν.Σμύρνης, του Διευθυντή του Σχολείου μας, της Διευθύντριας του 2ου Νηπιαγωγείου και της Προέδρου του Συλλόγου Διδασκόντων Νέας Σμύρνης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα παρακάτω:

   Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει δύο Προκάτ αίθουσες βαρέως τύπου σε τμήμα του οικοπέδου του 7ου Δημοτικού Σχολείου, δε λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα στέγασης νέων μαθητών στο σχολείο μας. Είναι μία λύση προσωρινή και απόλυτα πρόχειρη. Αντίθετα δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας και απομόνωσης των μαθητών που θα έχουν την ατυχία να κάνουν μάθημα σε αυτές. Δημιουργεί προβλήματα μετακίνησης από τον κυρίως κορμό του κτιρίου ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες, Οι μαθητές δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο φαρμακείο του σχολείου, στο τηλέφωνο, στο γραφείο του διευθυντή και των δασκάλων, στα εργαστήρια μαθημάτων ειδικοτήτων στα όργανα φυσικής και χημείας, στους χάρτες, στις τουαλέτες, στις βρύσες, στο κυλικείο.
   Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί που κάνουν τη συγκεκριμένη πρόταση δεν γνωρίζουν τι προβλήματα ασφάλειας μπορούν να προκύψουν από τη λειτουργία δύο αιθουσών αποκομμένων από το υπόλοιπο σχολικό συγκρότημα.
   Επίσης το κόστος τοποθέτησης (300.000 ευρώ) είναι αρκετά σημαντικό για να επιβαρύνει τις τσέπες των Δημοτών για μια τόσο προσωρινή λύση.   
  
   Επειδή σκεφτόμαστε το μέλλον όλων των παιδιών που θα φοιτήσουν στα Σχολεία της Νέας Σμύρνης. Απορρίπτουμε την πρόταση για την εγκατάσταση των προκάτ αιθουσών είτε σε μόνιμη, είτε σε προσωρινή βάση.
  
    Ζητούμε από το Δήμο Νέας Σμύρνης να εγκαταλείψει την ιδέα, που ξεπερνά  τα όρια της εμμονής για κατασκευή αθλητικού κέντρου στο οικόπεδο «Κατσιού», να το αποχαρακτηρίσει από αυτό το σκοπό και να προχωρήσει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες στο κτίσιμο καινούριου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο χώρο αυτό, κάτι που θα λύσει το πρόβλημα στέγασης νέων μαθητών για πολλά χρόνια.  
   Ζητούμε την προσωρινή μετατόπιση των ορίων του Σχολείου μας, έτσι ώστε παιδιά της Άνω Νέας Σμύρνης να μπορούν να στεγασθούν  και από άλλα Δημοτικά Σχολεία που βρίσκονται στη γύρω περιοχή του τόπου κατοικίας τους.

       Η ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου